13 nov. 2013 | 13:40

Paper Keyboard iţi transformă o hârtie într-o tastatură wireless [VIDEO]

ACTUALITATE
Paper Keyboard iţi transformă o hârtie într-o tastatură wireless [VIDEO]

Pentru simplul fapt că se poate, o nouă aplicaţie gratuită de , Paper Keyboard, vă transformă o hârtie într-o tastatură wireless.

paper keyboard tastatura din hartie

Mi se pare incredibil că şi după atâţia ani, de când am pus prima oară mâna pe un iPhone, cineva reuşeşte să mai lanseze aplicaţii care să mă lase cu gura căscată. În momentul în care o astfel de aplicaţie este şi gratuită, atunci cu siguranţă nu trebuie să aşteptaţi prea mult până să o instalaţi.

Contrar preconcepţiei că doar o imprimantă 3D poate realiza o tastatură funcţională, o aplicaţie de iOS initiulată Paper Keyboard include o tastatură în format PDF care funcţionează cât se poate de bine. Este suficient să descarcaţi aplicaţia din AppStore, să listaţi documentul în format A4 pe care aceasta vi-l oferă şi să vă poziţionaţi telefonul în poziţia foarte bine defintă din colţul din stânga sus al hârtiei. După ce aţi trecut prin toate etapele descrise mai sus, puteţi începe partea de tastare pe hartie. Veţi rămâne uimiţi când veţi vedea că progrămelul dezvoltat de Gyorgy Kereke chiar funcţioneză aproape perfect după ce v-aţi obişnuit. Întreaga magie a aplicaţiei stă în utilizarea camerei frontale pe care o aveţi la iPhone pentru a ,,citi” tastele pe care le apăsaţi.

Deşi la momentul descoperirii aplicaţiei nu am avut ocazia să o experimentez, având în vedere că este gratuită şi că nu daţi foarte greu de o imprimantă pentru a lista tastatura, nu ar trebui să întâmpinaţi nici un fel de probleme. În plus, în clipul de jos pare că funcţionează mai bine decât m-aş fi aşteptat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele