Oficial: Urmatorul Android va purta numele de KitKat

Oficial: Urmatorul Android va purta numele de KitKat

Dupa lungi speculatii legate de Android Key Lime Pie, urmatoarea versiune a sistemului de operare se va numi KitKat.

google nestle android 4.4 kitkat

In primul rand, saltul de versiune de la Android 4.3 nu se va face direct la Android 5.0. In schimb, urmatoare versiune va avea numarul 4.4. In al doilea rand, pe langa un anunt oficial, pe gazonul din fata sediului Google din Mountain View a aparut un Android urias din ciocolata KitKat menit sa confirme numele urmatoarei iteratii a celui mai popular sistem

Cum este de altfel evident, cu aceasta denumire a rupt ciclul prajiturilor si al bomboanelor nebranduite. KitKat este al celor de la Nestle. Cu toate ca prima tentatie ar fi sa credeti ca cineva s-a imbogatit din aceasta alegere, John Lagerling, director al parteneriatelor globale pe Android a afirmat fara sa ezite, intr-un interviu pentru BBC, ca nu s-au facut nici un fel de tranzactii vizavi de aceasta denumire. Ba mai mult, ideea din spatele Android 4.4 KitKat a fost una foarte simpla, s-a gandit sa faca ceva distractiv si neasteptat.

Desi au cochetat solid cu denumirea de Key Lime Pie, cum credeam cu totii, tranzitia la ciocolata a avut loc anul trecut cand au realizat ca prea putini cunosc la nivel global gustul respectivei prajituri. Din acest motiv, Lagerling insusi a sunat la agentia de publicitate a celor de la Nestle din Regatul Unit in luna noiembrie 2012, urmand ca a doua zi sa fie reapelat pentru o teleconferinta. Intelegerea a fost confirmata de Nestle in 24 de ore, chiar daca directorul de marketing al companiei, Patrice Bula a afirmat ca decizia a fost luata in-house in mai putin de o ora.

Intelegerea dintre cele doua companii a fost finalizata la MWC in luna februarie a acestui an, ramanand ca cei de la Nestle, pentru a se revansa, sa comercializeze 50 de milioane de ciocolati KitKat cu mascota Android in 19 tari, inclusiv SUA, Regatul Unit, Japonia, Rusia sau Brazilia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: