OCZ lanseaza SSD-ul Vertex 3.20 cu memorii pe 20 nm

OCZ lanseaza SSD-ul Vertex 3.20 cu memorii pe 20 nm

Noul SSD de la OCZ, Vertex 3.20, este practic un update al lui Vertex 3, si este construit cu cele mai noi memorii NAND Flash, realizate prin litografiere la 20nm.

ocz_vertex_3.20_01-cover

Noul model de SSD de la OCZ, vertex 3.20, foloseste memorii create in litografia de 20nm, in rest prezinta aceleasi caracteristici ca precedentul Vertex 3. SSD-ul foloseste un controller Sandforce SF-200 ce ofera viteze reale de citire, de pana la 550 MB/s si respectiv de scriere de pana la 520 MB/s, acesta fiind desigur un dispozitiv SATA 3. Performantele IOPS la scriere si citire sunt de 35.000 si respectiv 65.000 IOPS.

„OCZ este intotdeauna atent sa livreze produse superioare fiabile in gama SSD-urilor si nu numai, la fel ca si la conceptul de a permite acestei tehnologii sa fie mai accesibila pentru toti consumatorii. Vertex 3 a fost un SSD foarte popularin randul consumatorilor, iar implementarea noului proces de productie al cipurilor, noii geometrii, nu numai ca va prelungi viata dispozitivului ci permite situarea acestui produs in segmentul de mainstream oferind o experienta de lucru excelenta la un pret compoetitiv.” a declarat Daryl Lang, Sonior VP Product Management OCZ.

Vertex 3.20 va fi disponibil in capacitati de 120 GB si 240 GB cu o varianta de 480 GB posibila in viitorul apropiat. In acest moment nu exista un pret sau o disponibilitate pentru noile produse.

Citește și: