Ochelarii Google Glass vor fi ,,Made in USA”, cel putin la inceput

Ochelarii Google Glass vor fi ,,Made in USA”, cel putin la inceput

In incercarea de a controla mai bine producatia primelor , gigantul din Mountain View a decis sa-i produca in SUA.

Google Gass made in SUA

Google va produce primele 8000 de dispozitive Google Glass la o fabrica din Santa Clara, California. Aceasta este o decizie care la prima vedere  incearca sa ajute piata de munca din SUA, in realitate are la baza concepte complet diferite.

In primul rand, centrul de productie din California va face parte din initiativa Foxconn de a-si muta un set semnificiativ din puterea de productie pe teritoriu american. Pe langa faptul ca managementul uzinei respective va fi asigurat de Hon Hai Precision din China, din aceeasi tara asiatica vor proveni si o parte semnificativa din componentele folosite. In plus, Google vrea sa se implice direct in procesul de productie pentru a-l ajusta si pentru a implementa mici schimbari cu eficienta sporita. Nu exista nici un indiciu care sa confirme ca, atunci cand sistemul va fi perfectionat, productia nu se va muta in China pentru a micsora costurile. In definitiv, Google a mai avut o tentativa nereusita cu conceptul ,,Made in USA” cu Nexus Q, un esec rasunator care s-a datorat in parte pretului extravagant al unui dispozitiv similar ca functionalitate cu orice Google TV de trei ori mai ieftin.

Conceptual, in momentul in care vinzi un gadget cu un pret de 1500 dolari il poti realiza oriunde in lume. Daca insa Google spera sa transforme  si nu doar un hobby pentru entuziasti cu buzunare adanci, productia nu va rezista prea mult in Statele Unite.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: