O victorie importantă pentru Microsoft: avem Instagram pe WP8

O victorie importantă pentru Microsoft: avem Instagram pe WP8
15:00 21.11.2013

Deşi îşi pierduseră mulţi încrederea că , acest lucru tocmai s-a întamplat, avem Instagram pe WP8. 

Instagram Microsoft Windows Phone WP8

Mi se pare suprinzător numarul de victorii răsunătoare înregistrate de Microsoft în ultima perioadă vizavi de aplicaţiile de Windows Phone. „Victorie” este cel mai potrivit cuvânt, deoarece a fost o adevărată luptă de convingere a dezvoltatorilor ca aplicaţii precum Instagram, Vine, Flipboard şi altele să ajungă pe platformele Microsoft.

Marcată  cu beta,  pe WP8 poate fi descărcată gratuit din acest moment de pe Windows Phone Store. Funcţionează exclusiv pe terminalele cu WP8, aşa că, dacă mai folosiţi în continuare un smartphone WP7 sau WP7.5, aveţi ghinion.

Ca funcţionalitate, aplicaţia Instagram pe WP8 nu se distanţează într-un mod semnificativ de ceea ce oferă acelaşi Instagram pe iOS sau Android. Un plus semnifictiv constă în suportul pentru Live Tile-uri, care se actualizează în timp real cu noi imagini pe care le puteţi vedea lipite de ecranul principal al terminalului.

Momentan, lipseşte complet întreaga componentă de captură video şi upload introdusă în urmă cu câteva luni. Deşi iniţial am crezut că lipseşte şi partea de captură foto, din cateva tap-uri ajungeţi imediat la ecranul de imortalizare a unui cadru pătrăţos pe care să aplicaţii un filtru la alegere, înainte de a o posta în stream-ul vostru de imagini sau pe reţeaua de socializare preferată. Prima imagine de mai sus din stângă a fost realizată prin această versiune a aplicaţiei Instagram pe WP8.

Ca un mic detaliu, spre deosebire de aplicaţia Facebook pentru Windows Phone, care este realizată de Microsoft, Instagram pe WP8 este creată de Instagram. Printr-un comunicat al dezvoltatorului, aflăm că în scurt timp vor fi introduse toate funcţiile care lipsesc din aplicaţie şi că tag-ul Beta ar trebui să nu rămână pentru prea mult timp asociat titulaturii Instagram.

loading...