Nokia completeaza seria Lumia cu modelele 520 si 720

Nokia completeaza seria Lumia cu modelele 520 si 720

Nokia a prezentat astazi doua noi modele din seria Lumia, menite sa extinda portofoliul cu Windows Phone 8: Lumia 520 si Lumia 720 care ofera performante mid-range la un pret destul de accesibil. 

Nokia Lumia 520 si Lumia 720

Store-ul de aplicatii Windows Phone a ajuns la 130.000 de aplicatii si cei de la Nokia incearca sa vina in intampinarea nevoilor de zi cu zi ale utilizatorilor prin aceste noi modele, care desi nu ofera specificatii de top, aduc experienta Lumia la un nivel cat mai accesibil.

Nokia MWC MWC 2013 Windows Phone 8 Store

Nokia Lumia 520 va fi cel mai accesibil smartphone cu Windows Phone 8 din oferta producatorului finlandez la 139 de euro. Lumia 520 va fi disponibil in Europa incepand cu al doilea trimestru al acestui an iar capacele pentru baterie vor putea fi schimbate in functie de preferinte de culoare: alb, galben, portocaliu si albastru.

Nokia Lumia 520

Din punct de vedere hardware, Lumia 520 „se lauda” cu un display de 4 inci IPS Super sensitive touch, procesor Snapdragon S4 dual core la 1GHz, 512MB RAM, 8GB memorie interna si suport pentru microSD-uri de pana la 64GB. Nokia insista foarte mult pe specificatiile foto-video ale noilor terminale, iar in cazul de fata vorbim de o camera foto de 5 megapixeli cu autofocus capabila sa filmeze HD 720p. Mai mult decat atat Lumia 520 vine cu functii precum: Cinemagraph, Bing vision, Smart Shoot si Panorama.

Bateria de 1430 mAh pare usor cam mica avand in vedere specificatiile. Printre altele, un minus ar fi si absenta modulului NFC.

Nokia Lumia 720

Lumia 720 vrea sa fie cel mai „dotat” terminal lansat de Nokia la MWC 2013. Desi ne-am fi asteptat la un telefon cu valente de flagship, acesta este destul de departe de aceasta titulatura. Vorbim de un smartphone cu Windows Phone 8 mid-range care vine fara LTE si va fi disponibil in trimestrul al doilea la un pret de 249 de euro.

Nokia Lumia 720 Wireless Charging

Practic este un Lumia 520 din punct de vedere hardware avand in mare aceeasi platforma cu Snapdragon S4 dual-core la 1GHz, aceeasi memorie RAM si stocare interna, doar ca este primul telefon Nokia in carcasa unibody care ofera suport pentru carduri microSD. Din nou finlandezii pluseaza prin specificatiile foto, printr-o camera de 6,7 megapixeli cu lentile Carl Zeiss Tessar si  F 1.9 care permite realizarea de fotografii ceva mai bune in conditii de luminozitate redusa. Alte cateva functii in plus fata de mai micul Lumia 520 ar fi display-ul ceva mai mare de 4,3 inci IPS ClearBlack, acumulatorul de 2000 mAh, prezenta NFC si wireless charging.

Nokia Lumia WMC 2013

Prin lansarile de la MWC 2013, Nokia ne-a demonstrat clar ca nu are de gand sa atace marii jucatori ai pietei precum Samsung sau Apple, pentru asta bazandu-se pe ceva mai vechiul lor flagship Lumia 920. Producatorul finlandez vrea sa intareasca ecosistemul bazat pe Windows Phone 8 prin extinderea seriei Lumia si vanzarea acesteia pe cat mai multe piete si la preturi din ce in ce mai accesibile. Urmeaza sa vedem in ce masura aceasta strategie va da roade in procesul de revenire a Nokia, mai ales pe termen lung in lupta cu Android si iOS.

Mai jos o noua galerie foto de la conferinta Nokia MWC 2013.
[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Nokia Lumia MWC 2013/”/]