Nokia Camera va fi o noua aplicatie de captura a finlandezilor

Nokia Camera va fi o noua aplicatie de captura a finlandezilor

Desi are deja doua aplicatii de captura preinstalate pe terminalele Lumia, Nokia vrea le inlocuiasca cu una singura, Nokia Camera.

Windows Phone Nokia Lumia 1020 Pro cam app

Avand unele dintre cele mai performante camere integrate in telefoane, este evident ca Nokia nu vrea sa neglijeze nici partea de software asociata senzorilor de inalta calitate.

La ora actuala, pe smartphone-urile din seria Lumia, mai ales pe cele high-end, gasim doua aplicatii ale finlandezilor specializate pe captura. Este vorba Nokia Smart Cam si Pro Cam. Constientizand ca nu toate functiile trebuie sa fie prezente in meniurile tuturor telefoanelor, Nokia se pare ca vrea sa le unifice pe cele doua intr-o singura aplicatie, cu numele de Nokia Camera. La nivel fundamental, noul program va avea o interfata care va reusi intr-un mod intuitiv sa incorporeze atat elemente Pro cat si Smart.

Inainte de toate, Nokia va trebui sa gaseasca solutii pentru terminalele care nu vor fi capabile la nivel hardware sa ofere totii parametrii ajustabili din imaginea de mai sus. Ca urmare, cel mai probabil, doar si noul phablet, Lumia 1520, vor avea ,,toate butoanele” din Nokia Camera. In rest, functii in plus sau in minus vor fi adaugate si eliminate din aceasta aplicatie in concordanta cu performantele senzorului dintr-un smartphone mai nou sau mai vechi.

Primul terminal care va beneficia de noua aplicatie va fi , primul phablet al companiei si un terminal preinstalat cu Windows Phone 8 GDR3. Daca lucrurile merg conform planului, pe 22 octombrie vom afla toate detaliile atat despre urmatorul varf de gama Nokia, cat si despre noul programel.