Noi detalii despre Windows Azure pentru piata locala

Noi detalii despre Windows Azure pentru piata locala

Pentru cei care nu sunt familiari cu platforma Windows Azure, aceasta este responsabila de dezvoltarea de aplicatii pentru aproape orice ecosistem.

Windows Azure Romania

Mai exact, Windows Azure este platforma folosita de dezvoltatorii de aplicatii, platforma ce ofera solutii complete de creare si de testare software a programelor realizate de acestia. In cursul zilei de astazi a avut loc un eveniment organizat de Microsoft, in care au fost prezentate noi capabilitati ale sistemului, tendinte de adoptare la nivel global al acestei platforme si oportunitatile oferite de companie pentru dezvoltatorii de pe piata locala.

Windows Azure face modificari la nivel global dupa cum urmeaza: Se dubleaza capacitatea de calcul si stocare odata la 6-9 luni, atrage aproape 1000 clienti in fiecare zi, a dezvoltat trei centre de date noi in China Japonia si Australia, pe langa cele opt existente (patru in SUA, doua  in Europa si doua in Asia). Platforma este utilizata deja de jumatate de companiile din Fortune 500. In Romania cele mai importante firme de dezvoltare software folosesc Windows Azure. Acestea sunt Siveco, TotalSoft, iQuest, Softelligence Genisoft si Zitec.

Beneficiile oferite de Windows Azure sunt o platforma deschisa ce suporta orice aplicatie, chiar si pentru alte ecosisteme decat cele Microsoft, clientii inchiriaza resurse de calcul si stocare dintr-un volum foarte mare disponibil, si o fac in functie de cerintele de moment. Clientii pot alege sa ruleze aceste aplicatii in cloud sau pe masini virtuale sau pe hdd, iar tranzitia intre acestea se face rapid, fara modificari si costuri mari. Suportul oferit de tehnicienii Windows Azure este de cea mai buna calitate, la nivel Enterprise, si se adreseaza atat clientilor din cloud, cat si celor ce folosesc masini virtuale sau servere dedicate.

Windows Azure Servicii

 

Citește și: