15 ian. 2013 | 17:00

Nibbio – Tableta care ruleaza Android si Ubuntu

ACTUALITATE
Nibbio - Tableta care ruleaza Android si Ubuntu

Producatorul italian DaVinci Mobile accepta comenzi pentru noua sa tableta Nibbio Full HD.

Tbketa cu sistem de operare ubuntu DaVinci Nibbio Full HD

Veti fi tentati pe buna dreptate sa afirmati ca nu mai e nimic interesant la o tableta Full HD dupa lansarea noului Nexus 10. Dar totusi sa aruncam o privire asupra fisei de specificatii a noii jucarii cu sange latin.

Avem in fata o tableta de 10.1 inci cu display IPS la 1920 x 1200 pixeli, chispsetul nu este deloc de neglijat, un Samsung Exynos 4412 quad-core, 2GB RAM, 32GB memorie interna, o camera secundara VGA si una principala de 2 megapixeli. Din punct de vedere al conectivitatii, Nibbio ofera cam tot ce ti-ai putea dori: Bluetooth, Wi-Fi, GPS, mini-USB si suport pentru carduri microSD.

Tableta DaVinci Nibbio

Daca analizam functiile raportate la pretul de 300 de euro, ajungem la concluzia ca DaVinci Nibbio este o tableta cat se poate de interesanta. Cu toate astea, partea cu adevarat interesanta abia acum urmeaza, tableta italienilor fiind capabila sa ruleze atat Android 4.0, Ice Cream Sandwich, cat si Ubuntu 12.04. Cu alte cuvinte veti putea rula doua sisteme de operare diferite pe un dispozitiv cat se poate de portabil, fara sa fiti nevoiti sa apelati la vreun hack sau root.

Asteptam sa vedem cum va fi primita Nibbio in Italia si in ce masura DaVinci va hotari sa o vanda si pe alte piete din Europa sau din lume.