MWC 2013: Masina viitorului va avea integrat un PC complet, prin Renesas

MWC 2013: Masina viitorului va avea integrat un PC complet, prin Renesas

Masina viitorului va avea probabil integrat un sistem PC complet Renesas in bord si va comunica in permanenta cu utilizatorul si centrul de service, prin internet.

Renesas autoturismul viitorului cu computer integrat

Aceasta este doar una din viziunile mai realiste ale unor producatori de tehnologie, cum este cazul lui Renesas, o companie ce produce dispozitive de telecomunicatii si mai ales modem-uri pentru transferul de date mobil.

Sistemul PC ce va fi inclus in bordul masinii poate avea diferite forme si aplicabilitati, modelul prezentat la MWC 2013 incluzand un mini PC in format mini ITX care este responsabil de toata comunicarea efectuata cu utilizatorul si, cel mai probabil, si cu centrul de service al masinii. Sistemul este conectat la un modem 4G LTE, cu capabilitati de transfer de pana la 150 Mbps, ce va fi responsabil de tot traficul de internet efectuat de masina si de pasageri.

Chiar si modem-ul este un motiv de lauda pentru compania ce a creat acest concept de masina a viitorului, dispozitivul permitand o conectare de doua ori mai rapida decat modemurile actuale. Practic, timpul de asteptare pana la incarcarea paginii de browser ar putea fi redus la jumatate, timp care si asa a devenit foarte mic la ultimele smartphone-uri si tablete PC. Sa speram asadar ca inventia Renesas isi va gasi loc foarte rapid in toate masinile din viitorul apropiat si ca, desigur, va fi mai mica decat ce am vazut pana acum.