Microsoft vrea sa lanseze un smartwatch in 2014

Microsoft vrea sa lanseze un smartwatch in 2014

Microsoft se indreapta in aceeasi directie in care se afla deja o mare parte din producatorii de gadget-uri si dispozitive mobile, se adreseaza direct consumatorului.

microsoft-smartwatch

Un astfel de produs este si ceasul (sau smartwatch-ul), un produs care este in dezvoltare atat in ograda lui Apple, cat si in cea a lui Samsung. Se speculeaza ca Apple va avea un astfel de produs in 2014, iar Microsoft spune la fel. Pentru moment, zvonurile sunt destul de restranse si nu stim exact ce fel de produs vor dezvolta nici unul din ei. Daca va fi un smartwatch care depinde de smartphone-ul utilizatorului, la fel ca Google Glass, sau va fi un produs independent, cu conexiune directa la internet, nici asta nu stim.

Daca e sa ne luam totusi dupa zvonuri, exista informatii ca dispozitivul Microsoft va avea un display de 1,5 inci, creat dintr-un material de trei ori mai rezistent ca sticla. De asemenea, ceasul va fi disponibil intr-o varietate ceva mai mare de culori, la fel ca telefoanele din seria Lumia ce folosesc sistemul de operare al gigantului din Redmond. Nici despre smartwatch-ul lui Samsung nu avem prea multe informatii, stim doar ca este posibil ca, in loc de Android, producatorul sa opteze totusi pentru Tizen OS, o productie proprie care pana acum nu a vazut lumina zilei pe nici un produs.

Vom vedea pe parcursul acestui an, probabil dupa conferintele de presa din Septembrie de la IFA, daca se vor alatura acestei miscari si alti producatori de hardware precum Intel.

Citește și: