Microsoft ViralSearch, un proiect de cautare pentru informatii virale

Microsoft ViralSearch, un proiect de cautare pentru informatii virale
14:50 06.03.2013

Pentru ca in fiecare zi apar ,,scantei” online sub forma unor virale, indiferent daca , Microsoft spera sa le gaseasca prin ViralSearch.

microsoft cautare virat twitter online viralsearch

In cadrul TechFest, o conferinta desfasurata saptamana aceasta in SUA, Microsoft a prezentat un proiect interesant intitulat ViralSearch. Desi a fost infatisat sub forma unui experiment, nu e exclus ca in cateva luni sa-l vedem incorporat in Bing.

In principiu este de vorba de un motor de cautare pentru virale, informatii care in cateva ore sau cateva zile ajung pe pagina de Facebook, feed-ul de Twitter sau casuta de mail a multora dintre noi. , proiectul foloseste momentan doar Twitter-ul ca sursa principala a informatiei agregate. Ca si comportament, ViralSearch ofera posibilitatea internautilor sa caute o poveste, o fotografie sau clip video si sa urmareasca Se poate detecta originea informatiei, se pot gasi centrele de raspandire si ampoarea evenimentului la un anumit moment. Se poate genera si un clasament pentru a se vedea cine a fost cel mai eficient in a raspandi un viral catre un numar cat mai mare de followeri.

Din pacate, desi Microsoft a realizat clipul de mai jos pentru a explica mai bine functionalitatea ViralSearch, nu a fost specificat cand vom putea experimenta si noi acest serviciu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI