Microsoft are un departament specializat pe cybercrime

Microsoft are un departament specializat pe cybercrime
12:30 15.11.2013

Pentru că nu doar în filme putem întâlni laboratoare spectaculoase cu aparatură ruptă din viitor, Microsoft are un .

microsoft cybercrime digital-detectives

Dintr-un comunicat recent al celor de la Microsoft, aflăm că în sediul companiei din Redmond există un Cybercrime Center. Dotat cu aparatură de ultimă generaţie, respectivul departament este menit să contracareze atacurile cibernetice sesizate din ce în ce mai des la nivel global.

,,Similar cu o zonă CSI”, după spusele oficialilor, printre altele, acel centru urmăreşte şi să mediatizeze potenţialele ameninţări.

,,Este ca un decor funcţional dintr-un film, dar există cibernetice, iar acestea sunt laboratoare pentru întâmpinarea lor într-o manieră de ultimă oră. Nu este un serial de televiziune, avem cazuri importante la care lucrăm chiar de partea cealaltă a acestei ferestre.” David Fiinn – director al Microsoft Digital Crimes Unit, a explicat destul de emfatic nivelul high-tech la care se remediează probleme în departamentul pe care îl conduce.

Pentru că interacţionează deseori cu cifre, acelaşi departament a simţit nevoia să ne comunice câteva statistici în jurul cărora îşi ghidează activitatea. Aparent, aproximativ jumătate dintre adulţii care îşi petrec activitatea online au întâmpinat la prima mână evenimente ce ţin de cybercrime în ultimul an. În plus, impactul negativ al acestor evenimente asupra economiei mondiale pare să fie în jurul valorii de 500 de milarde de dolari.

Centrul este deschis pentru vizitatori, context în care angajaţi ai departamentului vor explica modul efectiv în care MDCU a influenţat finalitatea unor anchete mondiale, precum botnet-ul Citadel, care a provocat pagube de 500 de milioane de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI