09 oct. 2013 | 12:00

Microsoft se da batut in lupta cu Google pentru aplicatia YouTube de WP

ACTUALITATE
Microsoft se da batut in lupta cu Google pentru aplicatia YouTube de WP

Dupa multiple versiuni ale aplicatiei YouTube postate si scoase din Windows Phone Store, renunta sa mai incerce sa se opuna Google.

microsoft google youtube windows phone

Microsoft se ocupa de dezvoltarea unui numar impresionant de aplicatii importante din Windows Phone Store. Printre acestea, se numara de ceva timp si . Din pacate, desi era o aplicatie foarte bine gandita, cu o interfata prietenoasa si functii precum descarcarea de clipuri pentru vizionare offline, aceasta a fost atacata de Google. Motivul principal al reprosului a fost faptul ca trecea peste reclamele afisate pe site. Dupa ce Microsoft a remediat acel aspect, cei de la Google au gasit altceva cu care sa puna bete in roate. Finalitatea? Pentru mult timp nu a existat o aplicatie oficiala de YouTube in Windows Phone Store.

Situatia s-a rezolvat, intr-un fel. Microsoft s-a dat batut si odata cu ultima versiune ajunsa in Windows Phone Store nu veti face decat sa instalati un link catre pagina web optimizata pentru mobil YouTube.com.

Partea buna este ca cei de la Google au imbunatatit semnificativ experienta oferita de cel mai popular site de streaming din lume. Din acest motiv, dupa ce va autentificati, va puteti urmari in continuare clipurile la care v-ati abonat si istoricul clipurilor vizionate de alungul oamenilor.

Partea neplacuta este ca ati ramas fara posibilitatea de a primi notificari sau de a downloada clipurile care va incanta.

In final, aceasta solutie a venit dupa mai multe luni in care cei de la Google au refuzat sa faca un compromis in ceea ce priveste functionalitatea pe care o poate oferi o aplicatie. In acelati timp, gigantul din Mountain View a refuzat sa-si creeze o aplicatie proprie de streaming pentru Windows Phone, punandu-i pe cei de la Microsoft in dificultate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele