Microsoft ne lamureste in legatura cu Windows Blue

, 15 Mai, 14:00

In cadrul conferintei JP Morgan’s Media & Telecom desfasurata ieri in SUA, Tami Reller, CFO Microsoft, ne-a adus cateva .

Microsoft CFO Tami Reller Windows 8

Daca tot a reusit sa inregistreze peste 100 de milioane de licente de Windows 8 vandute, atat prin cele livrate cu PC-uri noi, cat si prin cele de upgrade, Tami Reller de la Microsoft ne-a dezvaluit cateva detalii legate de viitorul platformei.

La aproximativ 6 luni de la lansarea oficiala a Windows 8 aflam ca Windows 8.1 sau Windows Blue va fi disponibil pentru dezvoltatori si curiosi intr-o varianta Public Preview la sfarsitul lunii iunie. Toate detaliile aferente respectivei versiuni de Windows vor fi facute publice in cadrul conferintei anuale Microsoft pentru dezvoltatorii, intitulata Build, ce se va desfasura luna viitoare. In opozitie cu o parte din zvonurile de pana acum, Windows 8.1 nu va fi o versiune de Windows de sine statatoare. Va fi un upgrade gratuit pentru posesorii unei licente de Windows 8 sau Windows 8 Pro si va putea fi descarcat din Windows Store. Din multe puncte de vedere, acesta va fi primul Service Pack fara a mai avea sufixul SP1.

In principiu, prin noua versiune de Windows, Microsoft spera sa adreseze o parte semnificativa din problemele sesizate de utilizatori in ultimele luni. Vor fi implementate schimbari semnificative la interfata meniului de Start si se vor aduce modificari intregii platforme pentru a asigura compatibilitatea cu dispozitive cu un ecran mai mic. Avand in vedere ca producatorii OEM deja lucreaza la pentru Windows, acestea sunt schimbari previzibile. Ce mai speram sa se intample, este ca gigantul din Redmond sa aduca inapoi, intr-o forma sau alta, butonul de Start.

In mai putin de o luna vom afla toate schimbarile pe care Microsoft le are in plan pentru Windows 8.1 si pana la sfarsitul anului vom afla daca acestea au fost suficiente pentru a influenta semnificativ curba de adoptie a sistemului de operare.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Ar fi bine daca la instalarea sistemului de operare sa avem optiunea de a selecta pc sau touch screen.

In felul asta daca selectez pc, sa nu-mi fie instalata interfata de tablete si sa apara si butonu start, asta pentru inceput.

Mihai, adreseaza catre Microsoft cu aceasta idee si cred ca ar tine cont de ea!
nu e tarziu!

Ideea e chiar bunicica. Merita luata in considerare.

spoitor stefan

@mihay & @adrian & @aidan, ideea e chiar bunicica dar, exista buton de start numit Start Menu X, ajuns la versiunea v4.85 si care buton are in el la instalare si optiunile pe care le soliciti (precizezi) tu! In concluzie, nu mai scrie la Microsoft ca dai de pamant. Mai bine foloseste acest link (pe care il gaseai si singur daca te ducea capu’ si cautai pe net). Iti doresc multa bafta, tie si tuturor celorlalti!

http://www.startmenux.com/checkupdates.php?ver=4.85free

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail