Microsoft ne dezvaluie principiile de design din spatele Xbox One [VIDEO]

Pentru ca ne-am obisnuit deja sa vedem filme cu designeri de smartphone-uri si tablete, ar fi pacat ca Microsoft sa nu intre in hora cu .

Microsoft Kinect Design Story

La mai bine de o saptamana de la anuntarea , Microsoft a decis sa lanseze pe YouTube un film in care justifica liniile simple de design care apropie noua consola mai degraba de un DVR decat de vechiul Xbox. Aparent, principiul care a stat la baza unghiurilor ascutite si a formei patratoase aferente noii console a fost de a transpune in lumea reala limbajul de design modern folosit in Windows 8 si Windows Phone 8. Au fost necesare zeci de experimente, daca nu sute, pana s-a ajuns la aceasta combinatie de negru mat si negru glossy.

Echipa responsabila de designul noii console si al senzorului Kinect a fost condusa de Carl Ledbetter, acelasi individ care a stat in spatele reinventarii Xbox-ului 360 in varianta Slim. In timp ce alte companii se straduiesc sa faca produse care ies in evidenta in orice mediu, de aceasta data Microsoft a incercat sa creeze niste dispozitive care se pierd pur si simplu in mediul ambiant. Pana si controller-ul a fost realizat din ,,cel mai negru negru cu putinta”,  la fel si senzorul Kinect, toate cu scopul de a se integra in orice sufragerie fara probleme.

Alexandru Puiu
14:00 31.05.2013
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video