Microsoft blocheaza Xbox 360 pentru utilizatorii mincinosi

Microsoft blocheaza Xbox 360 pentru utilizatorii mincinosi

Informatiile mincinoase introduse intr-un profil de s-ar putea sa se reflecte in blocarea accesului consolei XBOX 360 la servicii online.

Microsoft blocheaza Xbox 360 pentru utilizatorii mincinosi

Cum se intampla si la Apple, Sony si altii, Microsoft face oferte localizate destinate utilizatorilor de XBOX 360 din anumite tari. In tari mai sarace, de exemplu, precum Oman sau Bosnia, anumite jocuri din pot fi descarcate gratuit pentru a stimula dezvoltarea pietei. Problema este ca multi posesori ai consolei stiu de aceste oferte si se grabesc sa-si schimbe tara pe care si-au setat consola sau profilul pentru a profita de respectivele gratuitati. Pentru ca nu este foarte greu sa-ti dai seama ca cineva inseala sistemul, nu a durat mult pana cand Microsoft s-a autosesizat in legatura cu aceste neregularitati. Urmarea? Accesul mai multor console la Xbox Live a fost sistat, pur si simplu.

,,Angajamentul celor de la Microsoft pentru a combate pirateria si a suporta practici de securitate mai sigure si mai complexe pentru cei peste 48 de milioane de utilizatori de XBOX Live ramane o prioritate. Putem confirma ca incercarea exploatarii XBOX Live pentru castig  financiar – de exemplu, folosirea intentionata de informatii false sau mincinoase cu scopul de a crea un cont cu scopul unic de a accesa continut pentru care in alt context ar trebui sa plateasca – reprezinta o activitate frauduloasa si o incalcare a termenilor de utilizare a XBOX Live. Cu toate acestea, nu comentam public pe marginea cazurilor individuale.” – se spune in comunicatul de presa oficial care a insotit actiunea de interzicere a conturilor cu probleme.

Aceasta mutare foarte agresiva din partea celor de la Microsoft este complet diferita fata de cea cu care ne obisnuisem pe vremea in care erau banati doar utilizatorii care erau descoperiti ca triseaza intr-un joc multiplayer. Din punctul meu de vedere, daca Microsoft nu voia ca utilizatorii sa-si schimbe tara profilului intr-un mod arbitrar, nu ar fi trebuit sa introduca optiunea in meniu. Rezultatul acestui scandal nu ar fi trebuit sa frustreze jucatorii si totusi asta se intampla.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: