Intel la IFA 2013: noile tehnologii de procesare

Intel la IFA 2013: noile tehnologii de procesare

Intel Intel la IFA 2013 pune accentul pe o serie de elemente dintre care multe, chiar daca nu sunt concepte noi, sunt reinventate si readaptate pentru a fi la curent cu cerintele.

Intel Produse IFA

Unul dintre elementele cheie Intel la IFA 2013 este interactiunea imersiva. Practic, modul in care interactionam acum cu computerele trebuie sa fie cat mai simplu, mai usor si mai distractiv. Daca este posibil sa nu folosim nici un dispozitiv periferic sa ne ajute in aceasta interactiune, atunci este si mai bine. Demo-urile ii arata pe utilizatori cum dezvolta noi moduri de a interactiona si care este feedback-ul lor.

IMG_9888

O alta idee pe care mizeaza Intel la IFA 2013 in acest an este actuala tehnologie WiDi, care permite conectarea televizoarelor si a ultrabok-urilor sau tabletelor cu Intel intre ele, fara nici un cablu. Astfel este permis transferul de muzica, imagini si filme, in mod direct si continuu, de pe dispozitivul mobil al utilizatorului direct pe TV.

UltraHD, rezolutia viitorului, este luata in serios de producatorul de procesoare, care se asigura ca filmele la o rezolutie inalta ruleaza in cel mai bun mod posibil atat pe sisteme profesionale cat si pe laptopuri sau ultrabook-urile actuale. Chiar daca nu suntem asaltati de display-uri si continut la aceasta rezolutie, tehnologia exista in mod comercial si trebuie sa fim pregatiti pentru aceasta.

IMG_9893

Realitatea augmentata este un alt mod de a „vedea” lucrurile, mai ales pentru cei cu o imaginatie iesita din comun. Demo-urile la ora actuala sunt foarte bine gandite si ruleaza foarte bine atat pe notebook-uri si tablete, cat mai ales pe dispozitivele mobile, cele care desigur au o camera foto/video pentru a imbunatati experienta.

IMG_9920

Dispozitive 2-in-1, hibride si alte gadget-uri asemanatoare demonstreaza conceptul de versatilitate. Cele mai des intalnite la ora actuala sunt laptopurile care se transforma in tablete si invers. Tabletele si smartphone-urile cu cipuri Intel sunt desigur obiectul interesului producatorului la targ. Procesoarele Atom au ajuns din ce in ce mai departe, iar cele cateva dispozitive mobile cu Intel, smartphone-urile mai exact, sunt foarte bine vazute la ora actuala.

IMG_9916

PC-urile portabile si sistemele All In One ofera design inovativ si pe langa asta o noua experienta de utillizare mai placuta pentru consumator. Pozitiile in care pot fi asezate, multitudinea de ecrane touchscreen sau conectica de care dispun aceste produse ne ofera o experiente implicit mai buna de utilizare.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Produse Intel/”/]

Citește și:
Etichete: