LG Smart Video iti permite sa controlezi redarea clipurilor din priviri

LG Smart Video iti permite sa controlezi redarea clipurilor din priviri

LG Smart Video este doar cel mai recent exemplu de tehnologie care te lasa cu gura cascata, mai ales cand este implementata pe un smartphone.

LG Optimus G pro

Urmarirea ochilor si transformarea miscarii lor in comenzi de catre un smartphone nu este un concept nou. in momentul in care, daca intorceai privirea de la telefon sau inchideai ochii, luminozitatea ecranului se diminua. LG duce insa acest concept la un cu totul alt nivel prin crearea unei legaturi dintre pozitia ochilor si redarea de continut video.

LG Smart Video este numele unei noi tehnologii a companiei coreene care va vi fi disponibila printr-un update de firmware pe comercializate in Coreea. Aceasta functie noua se va reflecta in punerea pe pauza a unui clip si continuarea redarii simultan cu miscarea ochilor dinspre ecranul telefonului si inapoi catre acesta. LG este de parere ca acest tip de interactiune va reduce la zero apasarea clasica a unui buton virtual de play/pause de pe ecran deoarece majoritatea utilizatorilor vor opta pentru Smart Video. Pentru derularea prin film veti fi in continuare nevoiti sa utilizati degetul, ma gandesc insa ca este doar o chestiune de timp pana se va gasi un gest in aer sau o privire care sa aiba un efect similar.

Din pacate, cei de la LG refuza sa detalieze metoda prin care tehnologia Smart Video este posibila, rezumandu-se doar la afirmatia ca senzorul camerei foto frontale este capabil sa urmareasca pozitia ochilor.  Ramane acum sa vedem in cat timp va decide LG sa ofera aceeasi functie posesorilor de Optimus G Pro din alte teritorii.

Citește și: