LG recunoaşte că a ignorat setările de intimitate din Smart TV-uri

, 22 Noi, 10:55

După ce modul în care LG invada intimitatea utilizatorilor prin propriile Smart TV-uri companiei, astăzi s-a demonstrat că aşa şi este.

securitate LG Cinema 3D Smart TV-2013

Un utilizator pasionat de reţelistică a publicat zilele trecute un material foarte detaliat pe marginea modului agresiv în care Smart TV-urile LG nu doar că adună informaţii legate de activitatea voastră pe TV, dar şi trimit acele detalii către producător prin internet. Printre respectivele informaţii, se numărau canalele vizionate, dispozitivele conectate şi până şi numele fişierelor redate de pe un stick USB. Aparent, scopul acestei practici greu de înţeles era legat de personalizarea reclamelor afişate pe ecran. Partea cea mai gravă a ieşit la iveală când un parametru din meniu intitulat ,,Collection of Watching Info”, ce ar fi trebuit să vă permită să dezactivitaţi această activitate, era ignorat.

La câteva ore după ce primele materiale pe marginea acestui subiect au fost publicate, s-a grăbit să afirme că s-au declanşat investigaţii pe marginea fenomenului. Nu a durat mult până când, într-o declaraţie publicată de CNET, gigantul sud-coreean îşi manifesta regretul pentru faptul că îşi spionează utilizatorii. Aparent, abia acum s-a început lucrul la un update de firmware pentru acele Smart TV-uri în cauză care ar trebui să remedieze problema. Prin acest update, doar când optaţi pentru activarea opţiunii din meniu respectivul trafic între LG şi TV va mai avea loc.

Dacă vă place să credeţi astfel de declaraţii, LG a afirmat că informaţiile transmise nu au fost stocate pe serverele companiei şi nu aveau asociate informaţii personale vizavi de utilizatori. Asta după ce au recunoscut că recepţionau tot ceea ce vizionaţi pe Smart TV-ul vostru din sufragerie…

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail