LG anunta o noua tableta pre-IFA 2013 cu numele de G Pad

LG  anunta o noua tableta pre-IFA 2013 cu numele de G Pad

Cu doar cateva zile inainte de targul international IFA 2013 de la Berlin, cei de la au anuntat o tableta din seria G de gadgeturi cu numele de G Pad.

lg-g-pad-8.3 lansare IFA Berlin

Dupa ce a rupt gura targului cu noul smartphone , mai multe zvonuri au circulat pe internet cu referire la o posibila tableta a producatorului sud-coreean. Nu a durat mult si informatia a fost confirmata de CEO-ul companiei.

Planificata pentru a fi lansata la IFA 2013 in cateva zile, noua tableta de la LG poarta numele de G Pad. Aceasta are un ecran de 8,3 inci, o rezolutie nativa WUXGA de 1920 x 1200 si o densitate de pixeli de 273 pixeli cu un raport de aspect de 16:10. Ca un mic detaliu, compania sustine ca G Pad-ul este prima tableta din segmnetul de 8 inci cu acest raport de aspect diferit de 4:3 sau 16:9. Partea de procesare este asigurata de un SoC quad core Qualcomm Snapdragon 600 tactact la 1,7 GHz ajutat de 2GB de memorie RAM. Camera principala este 5 megapixeli, in timp ce cea frontala se rezuma la 1,3 megapixeli. Memoria interna este 16GB, iar parte de autonomie este asigurata de o baterie de 4600 mAh. Sistemul de operare preinstalat este Android 4.2.2. La capitolul dimensiuni, creatia celor de la LG se rezuma la 338 de grame si 8,33 milimetri grosime.

Noua tableta va fi disponibila incepand cu trimestrul 4 al acestui an in piete cheie din America de Nord, Asia si Europa, la un pret care momentan este necunoscut.

Aceasta lansare este una foarte importanta, deoarece este prima dupa aproximativ doi ani de pauza de la productia de tablete. La momentul respectiv, Apple conducea atat de detasat piata de tablete, incat nu se justifica investitia in cercetare pentru un producator de tablete cu Android.

In 2013, situatia s-a schimbat radical. Numarul tabletelor cu Android l-a depasit pe cel al iPad-urilor, iar utilizatorii cauta in orice moment alternative la creatiile celor de la Samsung, Asus, Sony si altii.

 

Citește și: