La Vertu, găsim telefoane făcute manual, fără roboţi [VIDEO]

Sunt unele dintre cele mai scumpe smartphone-uri din lume și asta nu e tot. Știați că la găsiți telefoane făcute manual, de câte un singur om?

Vertu workshop tour lucru manual

Într-un stil similar cu cel folosit de echipa How It’s Made de la Discovery, cei de la Engadget au avut ocazia să creeze un clip de la faţa locului într-o fabrică de telefoane Vertu. Clipul de mai jos vă oferă posibilitatea să înţelegeţi mult mai bine în ce detalii stă preţul de câteva mii de euro pentru fiecare terminal în parte. Cu această ocazie, aflăm de exemplu că fiecare aparat este creat de un singur om, într-o fabrică din Londra. Procesul de producţie durează în medie 2-3 ore pentru un telefon, dar în unele circumstanţe poate dura şi o zi întreagă. Ăsta, da, preț de producție, pentru telefoane făcute manual!

În partea stângă a fiecărui inginer se află nişte tăvi cu diverse piese necesare în procesul de producţie. Aici pot fi găsite, pe lângă cipuri, mufe şi şuruburi, materiale foarte scumpe, gen perle, rubine, safire, titan, aur, piele de aligator şi nu numai. Tăvile sunt rotative şi sunt controlate prin intermediul unor pedale accesate cu picioarele. După asamblarea care justifică sigla ,,Handmade in England”, creaţiile rezultate sunt introduse într-un dispozitiv similar cu un cuptor ale cărui sarcini implică aproximativ  800 de teste electrice şi mecanice pe care le execută în 4-5 minute. Dacă totul este în regulă, produsul final este şters de orice urme şi pus în cutie.

Ați mai văzut telefoane făcute manual? Pentru a vă convinge de ,,magia” unui Vertu, puteţi urmări clipul de mai jos. Dacă nu-l puteţi vedea, accesaţi adresa www.engadget.com/embed-5min.

<

Alexandru Puiu
13:47 04.12.2013
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video