Kindle Fire 2 poate fi transformata intr-o tableta clasica cu Android

Kindle Fire 2 poate fi transformata intr-o tableta clasica cu Android

 cu un pret de 159 de dolari care vine preinstalata cu o versiune de Android personalizata de cei de la Amazon.

Android CyanogenMod 10.1 Kindle Fire 2

Pentru ca cei mai multi utilizatori de tablete bazate pe Android isi doresc experienta utilizarii gandita de Google pentru aceasta clasa de dispozitive, printr-un hack puteti instala o versiune de Android obisnuita.

Folosind un custom ROM descarcat de pe liliputing, pe un Kindle Fire 2 puteti instala fara prea mari dificultati o versiune de . Aceasta versiune a popularului firmware va veni integrata cu serviciile Amazon si va oferi acces nativ utilizatorilor atat la magazinul virtual Google Play cat si la Amazon Appstore. In plus, CyanogenMod 10.1 este bazat pe Android 4.2 Jelly Bean, motiv pentru care va veti bucura de cele mai noi functii integrate de Google in acest sistem de operare.

In cazul in care credeati ca toate lucrurile sunt roz cand vine vorba de aceste experimente cu firmware-uri custom, trebuie sa retineti cateva lucruri. Kindle Fire 2 nu este o tableta foarte sprintena nici cu firmware-ul original, de aici si pretul foarte mic de achizitie. ROM-ul descris mai sus vine fara suport pentru accelerare hardware, motiv pentru care nu puteti face streaming de clipuri HD de pe YouTube, si din pacate se reflecta intr-o autonomie mai mica a aparatului din cauza faptului ca este mai pretentios la capitolul resurse.