Jackpod transforma orice telefon intr-o camera foto stabila [+VIDEO]

, 06 Mar, 18:52

Jackpod reprezinta o solutie extrem de practica pentru a maximiza compatibilitatea dintre orice trepied si smartphone-ul din buzunar.

Jackpod

Acest accesoriu pe cat de mic pe atat de ingenios a fost prezentat pe Kickstarter unde doreste sa capteze suficient de multa atentie pentru a puta intra in productia de masa. Practic  jucaria este un adaptor care conecteaza orice smartphone la un trepied foto cu ajutorul mufei jack. Cu alte cuvinte tot ce trebuie sa faci, ca sa te poti bucura de functiile avansate ale camerei foto de pe telefonul mobil, este sa conectezi un Jackpod in conectorul pentru casti si apoi poti atasa cu usurinta orice trepied foto pe care il ai deja sau pe care intentionezi sa il cumperi.

Jackpod Accesoriu

Dupa cum veti vedea si in clipul de prezentare de mai jos, Jackpod functioneaza atat in pozitie verticala cat si orizontala. Nu stiu cat de multa siguranta adauga intregului ansamblu: smartphone + adaptor + trepied, pentru ca la prima vedere nu pare foarte stabil. Asta probabil si datorita plasticului din care sunt confectionate partile menite sa intre in jack-ul audio.

Jackpod Greutate

Totusi, adaptorul Jackpod pare o solutie convenabila, usor de transportat si accesibila tuturor pasionatilor de fotografie care vor sa isi imbunatateasca experienta cu telefonul mobil.   Toti cei care vor sustine acest proiect cu cel putin 10 dolari vor primi un exemplar, bineinteles daca producatorul isi va atinge telul de 16500 de dolari in cele 28 de zile ramase pana la incheierea campaniei.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Ideea nu e nici noua, nici veche, dar are o problema. Contactele in forma de benzi din interiorul mufei jack 3.5mm mama, adica mufa telefonului in care se introduce, sunt niste mici arcuri care se „lipesc” de mufa jack tata. Sunt proiectate in asa fel deoarece nu toate mufele jack tata au aceeasi grosime (la micrometru – depinde de calitatea lor) dar trebuie sa asigure contact si pentru ele. Efectul de arc al acestor benzi dispare repede daca toata greutatea telefonului le va apasa, si in timp nu mai fac contact asa cum trebuie. Intr’adevar, mufele mama au un inel de plastic care tin fix mufa tata, dar nu sunt suficient de lungi incat sa tina nemiscata mufa pe toata lungimea ei. Mufa jack a fost proiectata pentru altceva, pentru a asculta muzica, nu pentru suport de telefon, sa sustina greutatea unui telefon.

Si mai sunt curios de un lucru: am inteles ca tine cat de cat fix telefonul pe orizontala si verticala, poate mai bine decat ai tine telefonul in mana, dar oare cat de bine il tine fix in jurul axului lui? Oare nu se va invarti tot telefonul de la greutatea lui? Si daca nu, cata presiune va face pe mufa ca sa nu se invarta in jurul mufei? Deloc nu mi se pare o idee buna.

Victor Rizescu
Victor Rizescu

O argumentare cat se poate de bine facuta, Peter. Desi la prima impresie pare o idee foarte simpla si ingenioasa, mai mult ca sigur in timp va afecta mufa jack si implicit calitatea sunetului in casti.

Si eu zic la fel. Sunt curios in schimb daca vor strange suficente fonduri sa lanseze proiectul. Si daca da, sunt curios cum vor face fata la valurile de plangeri facute (desigur inutil, sunt convins ca nu isi vor asuma nici o responsabilitate pentru eventualele daune cauzate de produsul lor). Si mai sunt curios daca isi vor lansa proiectul, ce succes va avea, in cat timp, si cat va rezista 🙂

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail