27 iun. 2013 | 11:00

iOS 7 tace si face, perfect pentru persoanele cu handicap

ACTUALITATE
iOS 7 tace si face, perfect pentru persoanele cu handicap

Cu toate ca mai este foarte mult de lucru la , cea de a doua versiune beta da dovada clara ca sectiunea de accesibilitate a fost prioritara.

iOS 7 update control

Cand Samsung a introdus posibilitatea punerii pe pauza a unui film doar prin intorsul privirii, sunt mari sanse ca filmul sa fi uitat sa reincepa procesul de redare. Tot atunci, am inteles ca indiferent daca ne incanta sau nu acest tip de manifestari de dat din maini, cu siguranta vor fi in curand omniprezente.

, definita simplu Switches, a fost introdusa in versiunea beta 2 de iOS 7. Daca ne luam dupa descriere, aceasta va permite utilizarea unei miscari din cap, de la stanga la dreapta sau invers, cu un scop predefinit de voi. Cei de la 9to5 Mac, care au imortalizat captura de mai sus, au ramas marcati cand au vazut ca respectiva functie merge exact asa cum scrie in cele cateva randuri de text. Desi este foarte laborios sa intri in meniuri si sa accesezi diverse functii prin intoarcerea privirii, important e ca exista aceasta posibilitatea si unele persoane cu handicap se vor bucura enorm de prezenta ei.

In plus, daca va mai jucati un pic prin acelasi meniu, va veti da seama ca puteti asocia gesturi complexe unor functii bine definite din telefon. Puteti face un tap pe butonul de Home, puteti rula Siri sau puteti deschide centrul de notificari, aveti de asemenea posibilitatea de a accesa App Switcher-ul, controlul de volum si alte cateva setari.

Desi mi-e frica de investitia semnificativa facuta Apple in acesti cativa parametri de accesibilitate, nu pot decat sa sper ca in scurt timp vom ramane impresionati si de alte cateva functii revolutionare din noul SO pentru iDevice-uri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele