iOS 7 nu este lipsit de vulnerabilitati de securitate

iOS 7 nu este lipsit de vulnerabilitati de securitate

Nici nu s-a lansat bine si vine cu o vulnerabilitate care permite accesul fara parola la fotografiile pe care le aveti pe telefon

ios 7 lockscreen

Nu este prima situatia de acest gen. Mai multe versiuni de iOS au venit cu vulnerabilitati care le-au permis unor utilizatori cu un pic de rabdare sa treaca de ecranul de blocare al iPhone-ului. Nici macar nu conteaza daca am avut activ un cod de blocare complex menit sa sa ne protejeze datele de privirile curioase. Cel mai recent beta de vine cu o problema similara.

Mult mai simplu decat in alte scenarii similare din trecut, in cateva secunde orice poate trece de codul de blocare, ajungand la poze. Este suficient sa acceseze noul Control Center din ecranul de blocare, sa faca un tap pe functia de calculator, sa inchida calculatorul, sa acceseze aplicatia de camera din acelasi meniu, doar ca in secunda urmatoare, in coltul din stanga jos, sa ajunga la intreaga colectie de imagini personale. Mai grav decat vulnerabilitatea in sine este faptul ca fotografiile pot fi sterse, pot fi partajate prin email, pot fi postate pe Twitter sau pe Facebook.

Avand in vedere ca acesta este primul beta de iOS 7, bug-ul descris mai sus are toate sansele sa fie eliminat in versiunea finala a firmware-ului. In definitiv acesta este si motivul pentru care beta-urile de iOS sunt lansate doar pentru a fi testate de dezvoltatori care se angajeaza sa semnaleze aceste gauri de securitate precum si alte tipuri de probleme echipei din Cupertino.

Citește și: