Intel impinge limita de transfer pe dispozitivele SSD mSATA

Intel impinge limita de transfer pe dispozitivele SSD mSATA

Intel impinge si mai mult limita de transfer actuala pentru standardul mSATA. Noile dispozitive de stocare, mai exact noile SSD-uri permit viteze de pana la 550 MB/s, la fel ca si SATA 3.

intel_ssd_525_series

 Intel a introdus recent seria 525, un SSD de dimensiuni reduse cu conectivitate mSATA care va fi folosit in principal pe noile modele de ultrabook-uri si probabil vor fi disponibile si pentur achizitie separata. Standardul mSATA primeste astfel un upgrade semnificativ de viteza, noile SSD-uri atingand 550 MB/s la scriere, fata de cei 200-250 MB/s cat suporta actualele dispozitive. Solutia pe mSATA sau PCI-E mini cum se mai numeste, va avea o capacitate initiala de 120 si 180 GB si cantareste doar 10 grame, in comparatie cu aproape 100 grame cat are un SSD pe conector SATA. Ulterior vor fidisponibile si capacitati de 30, 60, 90 si 240 GB.

Dupa spusele producatorului acestea suporta o performanta de 50,000 IOPS la citire aleatoare si detin un sistem de criptare AES pe 128 biti pentru sistemele ce vor profita de aceasta. Garantia acestor unitati de stocare va fi de 5 ani de zile. In cursul zilei de ieri, intel a lansat de asemenea noua versiune de Intel Toolbox cu software-ul de optimizare pentru SSD, un utilitar gratuit ce ofera utilizatorilor de Windows, chiar si Windows 8 un set de utilitare pentru management, diagnosticare si testare a unitatii interne. Pentru cei care doresc sa cloneze un HDD sau un SSD pentru a muta toata informatia pe un alt disc puteti folosi Intel Data Migration Software.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: