Instagram isi dezvolta Video cu achizitia Luma

Instagram isi dezvolta Video cu achizitia Luma

Instagram vrea sa isi intareasca pozitia pe video, este clar, si vrea sa puna competitorii pe fuga. A achizitionat Luma, un serviciu de inregistrare si sharing video.

Luma

Chiar daca au mult inca de lucrat pe partea de video, cei de la Instagram sunt perseverenti. Cu noua achizitie, Luma, vor sa isi mareasca paleta de filtre aplicabile clipurilor, dupa cum noteaza si TechCrunch. Luma vine cu niste capabilitati marete: video-urile pot fi realizate cu un anumit filtru pornit, insa dupa inregistrare filtrul poate fi schimbat sau chiar inlaturat, daca utilizatorul se razgandeste.

De asemenea, nici partea de stabilizare video si cea de ajustare a luminozitatii si saturatiei, pe care noua achizitie le aduce in curtea Instagram Video, nu sunt de ignorat. De fapt, toata paleta de luminozitate-contrast-saturatie-expunere devine mai usor editabila odata cu Luma. Vezi aici mai jos, la finalul stiri, si un filmulet cu ajustarea in timp real a culorii la inregistrare.

Luma

Asadar, noul serviciu video achizitionat va aduce Instragram un avantaj in lupta cu competitia. Pentru pasionatii tech, disparitia unor astfel de mici servicii si aplicatii nu este chiar un fapt imbucurator, totusi cei peste 130 de milioane de utilizatori ai Instagram-ului vor avea multe de castigat din aceste achizitii bine facute. Daca sunteti pasionati de ale video-ului, e posibil sa stiti Luma inca de pe vremea cand se numea Midnox.

E bine de retinut ca serviciul va fi inchis, ca urmare a achitionarii. Utilizatorii au la dispozitie patru luni, pana la 31 decembrie 2013, sa isi descarce clipurile de pe Luma.

Luma 2.6: Real-time Color Grading from Luma on Vimeo.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: