Instagram imbratiseaza liniile de design specifice iOS 7

Instagram imbratiseaza liniile de design specifice iOS 7

In cel mai nou update al popularei aplicatii, Instagram se aliniaza elementelor de design omniprezente in .

Instagram for iOS 7 oficial

Imediat dupa lansarea noului iOS 7 de catre Apple, saptamana trecuta foarte multi dezvoltatori de aplicatii s-au ingramadit sa-si actualizeze aplicatiile. Avand in vedere ca gigantul din Cupertino a adoptat niste concepte de design complet diferite fata de cele utilizate in ultimii sapte ani, programatorii trebuiau sa-si alinieze creatiile acelorasi linii. Facebook si alte cateva programe au fost actualizate aproape in aceeasi seara, face parte din valul al doilea de update-uri care vin cu schimbari importante pe partea de functionalitate si estetica.

In primul rand, aspectul de interfata plana, caracteristic iOS 7 si dominat de culoarea alba, dupa cum se poate vedea in imaginea de mai sus, a ajuns si la Instagram. Cu un accent clar pe simplitate si claritate, chiar daca butoanele importante nu si-au schimbat pozitia, intreaga interfata pare mai intuitiva. Fotografiile sunt mai mari si mai clare datorita unei rezolutii sporite, iar clipurile video vor beneficia de asemenea de o calitate sporita. Latimea ocupata de feed-ul de imagini acum se duce din margine in margine, una dintre multiplele schimbari menite sa faciliteze consumul de continut multimedia. Daca intreaga interfata din iOS 7 vine cu poze de profil rotunde, aceeasi conventie isi face simtita prezenta si in Instagram.

Una peste alta, rezultatul final al versiunii 4.2 de Instagram este sintetizat foarte bine pe blogul companiei. Noua aplicatie este ,,clara, simpla si ancorata”. Singurul element care nu s-a schimbat este iconul. Daca va grabiti si nu o aveti deja instalata, o puteti descarca acum din AppStore-ul Apple.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: