În 2014 vom cumpăra iPad-uri cu rezoluţie… 2K şi 4K!

În 2014 vom cumpăra iPad-uri cu rezoluţie... 2K şi 4K!

Pentru că Apple simte presiunea concurenţei vizavi de , în 2014 vom vedea iPad-uri cu ecran 2K, dar şi iPad 4K.

ipad 12.9 2k 4k display

. În SUA, de Black Friday au fost cele mai vândute tablete, în parte şi datorită faptului că noile modele au fost lansate relativ recent. Deoarece zvonurile nu ocolesc nici pe departe produsele Apple, au apărut deja primele speculaţii vizavi de iPad-urile ce vor ţine cap de afiş anul viitor.

Tot mai multe surse apropiate de gigantul din Cupertino au confirmat că Tim Cook şi echipa sa de directori lucrează intens la o tabletă cu un ecran mult mai mare faţă de modelele actuale. Aparent, 12,9 inci este cea mai vehiculată diagonală. Proiectul este într-un stadiu atât de avansat, încât se crede că la Foxconn în China a început deja producţia în masă. Deşi ne putem aştepta la un upgrade incremental la capitolul procesor, pe aceeaşi arhitectuă de 64 de biţi, de mare interes este rezoluţia panoului.

În 2014, Apple s-ar putea să lanseze două tablete de 12,9 inci cu o rezoluţie nativă 2K şi 4K. Prima variantă va apărea în luna aprilie, în timp ce varianta Ultra HD iPad 4K va ajunge în mâinile utilizatorilor cândva în luna octombrie a anului viitor. Nu este exclus nici ca o astfel de tabletă să se distanţeze un pic de formatul 4:3 în favoarea unui 16:9, utilizat intens de Samsung, Asus, Lenovo, Sony şi alţii. Rezoluţiile vehiculate momentan pentru noile gadgeturi sunt 2048 x 1536 şi 4096 x 3072 de pixeli.

Cum e normal, rămâne să aşteptăm până anul viitor să vedem ce se va întâmpla. Având însă în vedere ce treabă proastă a făcut Apple în ultima perioadă în a-şi ascunde detaliile noilor produse, nu e deloc exclus ca acestea să se materializeze. V-ar încânta un iPad 4K?

Citește și: