05 sept. 2013 | 10:34

IFA 2013: Samsung Galaxy Gear Hands-On

ACTUALITATE
IFA 2013: Samsung Galaxy Gear Hands-On

Samsung Galaxy Gear este probabil unul dintre cele mai asteptate produse de anul acesta, pe langa Galaxy Note 3 desigur. Este de asemenea un produs care functioneaza foarte bine alaturi de acesta si care preia o multime din actiunile pe care le facem in mod normal cu un smartphone.

Preview Samsung Galaxy Gear

Smartwatch-ul Galaxy Gear poate prelua de la mesaje e-mail sau text, imagini, muzica, pana la convorbirile de pe smartphone-ul din buzunar. Daca pana acum ni se parea ciudat sa vedem pe cineva pe strada vorbind singur la un handsfree Bluetooth, acum probabil ni se va parea si mai ciudat faptul ca cineva sta cu mana la ureche, insa nu tine un telefon in ea. Ceasul are integrat in catarama curelei un microfon si un difuzor pentru convorbiri. Alaturi de acestea, pe curea, se afla si o camera foto, a carei utilitate este destul de ridicata, pentru a captura momente inedite, pe care in mod sigur le pierdem pana scoatem telefonul din buzunar.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Samsung Galaxy Gear/”/]

Din punct de vedere al constructiei, nu am nimic sa ii reprosez. Este usor, chiar mai usor decat ceasul pe care il port in mod frecvent, si este construit din aluminiu foarte bine finisat, asa cum ii sta bine unui produs premium. Ceasul se conecteaza prin Bluetoth la smartphone si este compatibil cu ultima generatie Galaxy de la Samsung. Probabil ca poate functiona si cu alte dispositive cu Android, insa utilizatorii nu vor beneficia de toate functiile decat cu un telefon de la acelasi producator. Regasim pe Galaxy Gear si functia S-Voice, ce permite efectuarea de comenzi vocale la fel ca si pe smartphone. Functii precum pedometru sau functia de baza de ceas pot fi configurate direct.

Dupa parerea mea, utilitatea acestui dispozitiv poate deveni reala atunci cand il folositi de ceva vreme, adica in momentul in care deja v-ati obisnuit cu el. Momentan, nu il consider indispensabil, desi trebuie sa recunosc ca m-au surprins usurinta cu care raspunde la comenzi si constructia lui eleganta.