HTC vrea sa produca terminale similare cu HTC One

HTC vrea sa produca terminale similare cu HTC One

Carcasa metalica a terminalului in review-uri, motiv pentru care taiwanezii au dificultati in a-si schimba reteta.

htc metal process

Din simplul motiv ca cei mai multi dintre noi s-au plitctisit de smartphone-uri plasticoase, odata cu lansarea lui HTC One, taiwanezii se pare ca au imbratisat alta cale.

Avand in vedere faptul ca ecranul Full HD si carcasa din aluminiu reprezinta unele dintre motivele care au tinut HTC One in fruntea vanzarilor taiwanezilor, nici nu m-as mira ca de acum inainte doar aparate cu carcasa metalica sa fie facute publice de companie. In definitiv, adoptia unor materiale high-end la constructia carcasei se pare ca stimuleaza semnificativ rata de achizitie a unor noi smartphone-uri. Pentru ca este vorba de un proces de fabricatie, precum o serie de linii de design, oficialii HTC Lab, condusi de Justin Huang – manager superior pe partea de design si inovatie, au explicat in detaliu ce inseamna aceasta tranzitie catre alte materiale de constructie. Pentru a-si expune filozofia estetica si de fabricatie a terminalelor ce urmeaza sa fie lansate in perioada imediat urmatoare, a fost organizat un eveniment in Bangkok incarcat de reprezentanti ai presei internationale de IT.

In ceea ce priveste eficienta dezvoltarii de terminale cu o carcasa principala din aluminiu, Huang a descris in detaliu sistemul folosit la ora actuala pentru productia de HTC One. In primul rand, cu toate ca partea de productie a unui singur terminal dureaza 2 ore, linia de productia permite realizarea unui set de 700 de aparate simultan intr-o singura cutie.

Dupa incheierea prezentarii, concluzia efortului celor de la HTC de a-si reinventa toate terminalele ce urmeaza sa iasa din fabrica e ca nu doar HTC One Max sau vor fi realizate din metal cu o precizie deosebita, ci si alte cateva aparate despre care nu stim inca nimic. Doar timpul ne va lamuri care a fost scopul subinteles al intalnirii de la Bangkok.

Citește și: