22 feb. 2013 | 10:49

HP aproape ca o duce mai bine decat in urma cu un an

ACTUALITATE
HP aproape ca o duce mai bine decat in urma cu un an

Intr-o perioada in care majoritatea companiilor de IT se duc in jos, mai ales cand vorbim de vanzari de PC-uri, HP anunta niste rezultate financiare pozitive.

HP Envy Ultrabook

Contrar asteptarilor din industrie si a prognozei analistilor, HP a anuntat niste rezultate destul de convingatoare pentru primul trimestru fiscal al lui 2013. Din 28,4 miliarde de dolari incasati, compania din Palo Alto a obtinut un profit de 1,2 miliarde. Din pacate, in conformitate cu restul industriei, nici HP nu scapa de o scadere semnificativa a cifrei de afaceri de la an la an. Profitul a fost mai mic cu 16 procente, in timp ce incasarile au primit o lovitura de doar 6 procente.

Luat in detaliu, fiecare aspect din business-ul HP a pierdut cateva procente din vanzarile de acum un an. Exceptand serviciile financiare, diviziile pentru sisteme personale, imprimare, enterprise, servicii si software, toate sunt semnificativ mai slab performante decat in urma cu un an.

,,In trimestrele urmatoare vom avea un numar de programe noi si inovatii radicale ce for fi lansate in piata, in plus, ne asteptam ca beneficiile restructurarilor sa accelereze pe parcursul lui 2013.

Cu o serie de motive de tristete, Meg Whitman, CEO-ul companiei, debordeaza de optimism cand vine vorba de viitorul HP. Aceasta atitudine pozitiva a fost si motivul pentru care actiunile HP au crescut considerabil la bursa in ultimele 24 de ore.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele