09 ian. 2013 | 13:40

Half-Life Alpha iese la iveala dupa 16 ani

ACTUALITATE
Half-Life Alpha iese la iveala dupa 16 ani

O versiune alpha a originalului joc Half-Life de la Valve a ajuns pe internet dupa 16 ani de la momentul in care a fost realizata. Este vorba despre un build incipient, in versiunea 0.52, care era destinat presei de gaming a momentului respectiv cu scopul de preview.

Half-Life Alpha

Este evident dupa ce vedem acest Half-Life Alpha ca motorul grafic GoldSrc (numit si Half-Life Engine) isi are radacinile in Quake Engine, intrucat mai tot ce vedem pare a fi practic un skin pentru creatia celor de la id Software. Este evident experimentand aceasta versiune ca echipa Valve avea deja un schelet al jocului intact, tehnologie noua pentru motorul grafic si cateva harti aproape complete. De asemenea, se vede clar ca echipa din spatele jocului a fost extrem de talentata si a transformat acest motor grafic intr-un produs propriu. Peste acest lucru, a si construit unul dintre cele mai bune jocuri lansate vreodata deasupra lui.

In cazul in care sunteti curiosi sa jucati o versiune timpurie a lui Half-Life este de ajuns sa accesati acest link si sa descarcati pachetul atasat care „cantareste” aproximativ 120 MB. Intrucat sunt multi fani ai jocului care doresc sa vada editia Alpha, este posibil ca link-ul sa nu mearga de la prima incercare. In cazul in care nu mai aveti rabdare, puteti sa vedeti exact cum arata din clipul de mai jos.