Google îşi aduce aminte de WP8 cu noua aplicaţie Google Search

Google îşi aduce aminte de WP8 cu noua aplicaţie Google Search

Deşi nu este încă vorba de un browser complet, gen , gigantul din Mountain View şi-a adus aminte de aplicaţia de cautare Google pe WP8.

lansare google search Google-Windows-Phone-8-app

este la prima vedere un browser web creat într-un format cât mai rapid pentru utilizatorii de servicii ale gigantului din Mountan View care nu fac tranziţia de la Windows Phone la altă platformă. Nici un comunicat de presă nu a fost publicat pe marginea acestei lansări, în schimb, dacă aveţi un gadget cu WP8, noua versiune gratuită o găsiţi deja pe WP Store.

Această lansare vine să spargă gheaţa formată în ultimii câţiva ani între Microsoft şi Google. La momentul respectiv, un oficial Google se bătea cu pumnul în piept că niciodată nu vom mai vedea aplicaţii dedicate pentru Gmail, YouTube sau Google Maps pe WP8, pe motiv că la la acea oră cota de piaţa a acestor aparate era infimă. La sfârşit de 2013, partea de popularitate s-a mai remediat, motiv pentru care şi compania din spatele marelui motor de căutare îşi reanalizează opţiunile.

Noua aplicaţie omonimă a celor de la Google reprezintă un update semnificativ faţă de vechea versiune şi o aducere pe acelaşi nivel cu aceeaşi aplicaţie pentru iOS, de exemplu. De acum vă puteţi autentifica în aplicaţie pentru o evidenţă mult mai facilă a ultimelor căutari efectuate. Ca utilizator de WP8, căutările vocale sunt afişate instant pe ecran. Încercând să facă mai intuitivă această parte a aplicaţiei, interfaţa căutărilor de imagini din aplicaţiei a beneficiat de un upgrade important. În plus, pe lângă alte câteva remedieri de bug-uri şi vulnerabilităţi, programul pentru Windows Phone al celor de la Google a fost actualizat pentru panouri HiDPI. Nu de alta, dar odată cu WP8 GDR3 şi a noului Lumia 1520, panourile Full HD au ajuns în curtea Microsoft, motiv pentru care, dezvoltatorii de aplicaţii trebuie să vină cu mici upgrade-uri pe partea de scalare.

În definitiv, nu ştim dacă această actualizare pavează drumul către o aplicaţie YouTube oficială, putem însă să sperăm.

Citește și: