Google lanseaza un serviciu educational pentru victime de hacking

Google lanseaza un serviciu educational pentru victime de hacking

Pentru ca tot mai multi proprietari de site-uri au probleme cu hacking-ul, Google lanseaza pe acest subiect.

you-been-hacked Google Tutorial

In incercarea de a ameliora un pic socul in momentul in care iti vezi site-ul atacat de hackeri, Google lanseaza o noua pagina intitulata ,,help for hacked sites”. Gandit ca o colectie de clipuri video si articole utile, noul website este menit sa functioneze ca un tutorial pentru cei care au avut o problema cu hackerii sau cei care  cred ca vor avea la un momentdat. In principiu vorbim de , care ar trebui sa va puna din nou site-ul pe picioare. Pentru a va da seama cat de simple sunt, fiecare ghid are gradul  de dificultate marcat in mod clar langa titlu.

Daca nu va descurcati sub nici o forma  cand vine vorba de culisele unui website, tot respectiva pagina va ajuta sa depistati amploarea problemei si sa angajati pe cineva care se pricepe pentru a o remedia. Un test simplu pentru a vedea daca ati remediat urmarile unui atac, este sa vedeti daca se poate ajunge pe pagina voastra dintr-o cautare Google. Un site infectat cu virusi sau malware pe care il gasiti printre rezultatele din Google va redirectioneaza catre un mesaj de avertizare din partea gigantului.

Site-ul www.google.com/webmasters/hacked/ a ajuns online la doar cateva saptamani distanta de mai multe incidente care au facut inconjurul lumii. La momentul respectiv s-a demonstrat ca PC-uri ale angajatilor din cadrul Facebook si Apple au fost virusate printr-un cod integrat intr-o pagina Web. Ghidurile sunt menite sa va faca site-ul si mai rezistent pe viitor.

Citește și: