07 oct. 2013 | 12:07

Galaxy Gear nu e perfect, dar prima lui reclama s-ar putea sa fie [VIDEO]

ACTUALITATE
Galaxy Gear nu e perfect, dar prima lui reclama s-ar putea sa fie [VIDEO]

Considerat de multi ca fiind primul adevarat, Galaxy Gear primeste prima reclama dedicata de la Samsung.

Samsung Galaxy Note 3 Galaxy Gear smart watch

Cei de la Samsung nu au nici pe departe un istoric laudabil la capitolul reclame. Dupa mai multe tentave incarcate cu invidie si ironie vizavi de Apple, au venit la moda reclamele cu leit motive dubioase, referinte sexuale sau glume de prost gust. Noroc cu ca a venit sa ne explice care este filozifia din spatele produsului sud-coreean printr-o reclama exemplara.

La un moment dat, citeam ca filozofia de marketing folosita de Apple in reclamele sale poarta numele de ,,produsul erou”. Aceasta se reflecta in campanii construite in jurul specificatiilor si functionalitatii produsului, in defavoarea diverselor scenarii de utilizare care s-ar putea sau nu sa se aplice in cazul vostru. In acest caz particular, Samsung a mers pe aceeasi reteta pentru un rezultat spectaculos.

Trecand peste pretul exagerat al aparatului, lipsa de compatibilitate cu un portofoliu mai mare de smartphone-uri cu Android sau macar de telefoane Samsung si faptul ca nici acest gadget nu este mic, macar a primit o reclama foarte buna. Conceptul e simplu, pe un fundal negru sunt materializate ceasuri inteligente din Jetsons, Predator, Knight Rider, Inspector Gadget, Start Trek si alte cateva exemple de aparate similare care nu au existat pana acum decat in filme. Concluzia e simpla, ,,It’s finally real.”

Daca e sa ne luam dupa reclama, Galaxy Gear este apogeul a cativa ani de studii in care gigantul a adunat exemple din filme legate de cum ar trebui sa fie un astfel de aparat. Rezultatul il puteti vedea detaliat in clipurile de mai jos, s-ar putea sa nu uitati prea curand de noul „phone companion”.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele