Fujitsu face tastatura virtuala prin webcam

, 01 Mar, 09:10

In ideea de tastatura virtuala, o combinatie de hardware si software a celor de la Fujitsu ar putea fi o revolutie pentru cei care si-au dorit intotdeauna sa transforme .

fujitsu tastatura virtuala

Fujitsu a demonstrat la Mobile World Congress anul acesta un sistem interesant care permitea unei tablete, prin intermediul imaginilor capturate de webcam, sa interpreteze miscari ale degetelor pe o suprafata plana ca fiind apasari de taste pe o tastatura virtuala. Sistemul s-ar putea sa nu fie complet nou, revolutia sta insa in dispozitivul ultra compact care se afla la baza intregii idei.

In teorie, un smartphone sau o tableta cu o camera web performanta ar trebui sa fie suficiente. Practic, desi se afla in beta, in teste sistemul era destul de bine pus la punct. Webcamul captura cu o precizie foarte buna pozitia mainilor si a degetelor, in timp ce o parte de software asocia in timp real acele pozitii unor taste virtuale. In rest, nu mai trebuie decat sa aveti grija ca mediul ambiant in care optati pentru utilizarea functiei descrise sa fie foarte bine luminat.

Fujitsu spera sa incorporeze noua tehnologie in toate dispozitivele mobile de tip smartphone sau tableta pe care le lanseaza in viitor. Personal, sunt curios cine va da sau al telefonului pentru o tastatura pe care nu o vezi.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail