iOS-ul devine mai eficient la tehnoredactare

iOS-ul devine mai eficient la tehnoredactare

smartkeyboard

Chiar daca tabletele si smartphone-urile actuale in general si iDevice-urile in particular sunt percepute si ca unelte de lucru, lipsa catorva elemente, cel putin legate de tastatura virtuala, afecteaza semnificativ performanta.

Faptul ca lucruri simple precum selectia unui text sau mutarea cusorului intr-un paragraf devin operatiuni coplicate, care implica mai multi pasi, taie destul de mult din entuziasmul lucrului pe iPad.

Din fericire, pentru utilizatorii de iDevice-uri care nu se feresc de jailbreak, in aceste zile a aparut o solutie pe cat de banala, pe atat de utila.

SwipeSelection este o solutie extrem de intuitiva, gandita ca o replica la un prototip realizat in urma cu cateva zile de un dezvoltator pe nume Daniel Hooper – prototip pe care il puteti urmari in clipul de mai sus. SwipeSelection a fost dezvoltat de Kyle Howells si reprezinta un pachet pe care il puteti instala gratuit din Cydia si care vine cu cateva gesturi noi pentru posesorii de iPhone, iPod Touch si iPad.

Practic, noul tweak, pe care il puteti vedea in actiune mai jos, va permite sa mutati cursorul printr-un text de la stanga la dreapta si invers cu o singura miscare continua a degetului pe tastatura virtuala. Aceeasi miscare realizata cu doua degete se reflecta intr-o mutare mai rapida a cursorului, de asemenea tot in doua sensuri. Pentru selectie nu mai trebuie sa tineti degetul pe o zona de text si sa mutati niste punctulete – este suficient sa tineti apasata tasta shift si sa faceti aceleasi gesturi de mutare a cursorului definite mai sus.

SwipeSelection – utilitarul gratuit pe care trebuie sa-l instalati pentru a profita de aceste functii, desi este deja disponibil, va obliga sa va faceti jailbreak la aparat. In cazul in care nu va puteti face jailbreak pe versiunea voastra de firmware, mai asteptati un pic si DevTeam sau Chronic va vor ajuta si in aceasta privinta.

Citește și: