Folosirea telefonului ca GPS in masina este ilegala

, 09 Apr, 08:39

Desi titlul ar putea parea absurd, un judecator din SUA a stabilit ca interactiunea cu un in loc de GPS e la fel de periculoasa precum vorbitul.

Google Maps iOS ilegal proces gps

Sistemele de navigatie dedicate sunt pe moarte. Masinile noi vin cu sistem de navigatie, dar multe dintre hartile preinstalate nu sunt foarte utile in Romania, mai ales daca nu-ti desfasori activitatea in capitala. Din aceste motive, cei mai multi dintre noi au inceput sa foloseasca cu mare interes . Pentru ca tentatia de a interactiona cu telefonul in momentul in care il folositi ca GPS este mare, un judecator a clasificat aceasta activitate ca fiind ilegala. Mai precis, a pus pe aceeasi linie mersul cu masina vorbind la telefon cu mersul cu masina navigand pe GPS.

Cazul descris mai sus a fost judecat in cadrul Curtii de Apel din Californa, SUA. Judecatorul a argumentat ca soferul verifica din cand in cand traseul pe care il are de urmat, cu telefonul in mana. In respectivul context, decizia a fost ca ,,Deoarece este sigur faptul ca apelantul si-a folosit telefonul wireless, tinandu-l in mana in timp ce conducea, comportamentul sau a incalcat Codul Rutier sectiunea 23123, alineatul a.”

Daca vor aparea cazuri similare si in Europa, ne putem face griji pe marginea acestui aspect. Cine stie, poate astfel vor creste din nou vanzarile de dispozitive dedicate. Credeti ca GPS-urile ar trebui intr-adevar folosite in masina, iar nu smartphone-urile?

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail