Mozilla are sistem de operare mobil: Boot to Gecko va debuta in Brazilia

, 20 Apr, 12:20

Vorbeam anul trecut despre un nou sistem de operare mobil, realizat de Mozilla si bazat pe motorul de randare Gecko din browserul Firefox. Acesta poarta momentan numele de Boot to Gecko si am primit dupa atat de multa vreme vesti noi despre el.

Gary Kovacs, CEO al Mozilla, a dezvaluit la Sao Paolo ca primele terminale mobile cu noul sistem de operare vor fi lansate la sfarsitul acestui an sau la inceputul lui 2013, exclusiv prin operatorul de telefonie mobila local Telefonica.

Se pare ca Mozilla nu vrea sa atace segmentul flagship, aglomerat deja de jucatori importanti precum Apple, Samsung, LG si HTC, ci vrea sa intre pe piata la un pret accesibil. De asemenea, toate terminalele care ruleaza Boot to Gecko vor fi libere de retea.

Daca un sistem de operare bazat pe o interfata web are vreo sansa de reusita vom afla dupa lansarea noilor telefoane, din pacate, nu exista detalii despre lansarea lor pe alte piete in afara de cea braziliana

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail