Firefox ajunge la versiunea 16 fara schimbari revolutionare

Firefox ajunge la versiunea 16 fara schimbari revolutionare

In ultimele luni a devenit din ce in ce mai evident ca cei de la Mozilla nu mai sunt de acord cu update-urile minore de alta data, mai ales cand vine vorba de numarul versiunii. Din acest motiv, aproape de la luna la luna Firefox mai primeste un numar. Astazi este vorba de 16.

Mozilla Firefox 16

Tinut pentru o scurta perioada in Beta, noul browser a beneficiat de un upgrade major cu aceasta ocazie pentru toate platformele pe care este disponibil: Windows, Mac OS X si Android.

La prima vedere este evident ca nu vorbim de un update estetic ci mai degraba de culise. Firefox 16 este prima versiune a browserului care include suport oficial pentru Mozilla Marketplace, un magazin de aplicatii web, care in timp se va populariza cu exemple ale unei noi generatii de continut online. Din pacate, momentan nu exista nici o aplicatie in Marketplace.

Utilizatorii de Android care au instalat ultima versiune de FIrefox vor putea profita de un nou mod de lucru intitulat Reader Mode, cel mai probabil un concept asemanator cu lista de lectura din Safari. Daca va incanta sa va auziti mailurile citite si sunteti utilizator de Mac, suportul pentru VoiceOver este acum activat implicit in Firefox 16. Nu puteau lipsi nici imbunatatirile de performanta pentru procesarea JavaScript.

In cazul in care sunteti utilizator de Firefox, nu aveti nevoie de un link de download, intrucat aceasta este inca o versiune a popularului browser care se instaleaza singura.