e-David e un robot cu un real talent la pictura [VIDEO]

e-David e un robot cu un real talent la pictura [VIDEO]

Scenariile din filme precum Bicentennial Man devin din ce in mai probabile atunci cand vezi ca un robot este atat de expresiva.

e-david robot painting pictura

Pana de curand, robotii erau limitati la activitati simple, repetitive, care nu necesitau un grad de programare foarte complex. Intre timp, vremurile s-au schimbat si roboti precum cat se poate de palpabile in domenii artistice.

Creatorii lui e-David vor ca acesta sa se dezvolte si sa se transforme intr-un adevarat creator de arta. Cum? Prin integrarea unui ,,painter’s eye”, un sistem avansat de captura foto care permite robotului sa urmareasca diverse trasaturi ale unui alt tablou sau obiect de orice fel cu scopul de a-l reproduce. In aceasta versiune, uneltele sale de lucru implica o paleta de 24 de culori plus o gama larga de pensule pentru diverse niveluri de precizie.

O dovada clara a nivelului avansat de inteligenta artificiala care poate fi imprimat unui robot sau, mai bine-zis, brat robotic, clipul de mai jos exemplifica si explica bine cum s-a putut ajunge la o asemenea performanta a lui e-David. In plus, pe langa rezultatele spectaculoase, procesul artistic pare incredibil.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: