Director Nokia: Microsoft e de vina pentru insuccesul Windows Phone

Director Nokia: Microsoft e de vina pentru insuccesul Windows Phone

Pentru ca platforma de mobile Windows Phone 8 inca are probleme mari de adoptie, un director Nokia s-a grabit da dea vina pe creatorii Microsoft.

Nokia da vina pe Microsft pentru esecul Windows Phone

In Finlanda, tara mama a celor de la Nokia, 20% dintre smartphone-urile aflate in circulatie sunt preinstalate cu Windows Phone. Ca sa intelegeti cat de mare este discrepanta dintre o tara oarecare si Finlanda, este suficient sa va ganditi la Regatul Unit care, cu o explozie de utilizatori de Windows Phone, a ajuns la numai 8,1 procente. Nu vorbim aici de popularitatea net superioara a terminalelor cu iOS sau Android.

Dupa ce si-au construit intreaga politica de marketing, cercetare si productie pe sistemul de operare Microsoft, cei de la Nokia se pare ca vor mai mult. Doar zilele trecute, Brian Biniak, vicepresedinte al companiei finlandeze, a afirmat intr-un interviu ca Microsoft trebuie sa adopte o atitudine mult mai agresiva in a convinge dezvoltatorii de aplicatii sa-si porteze programele populare si pe WP8. ,,Oamenii se bazeaza pe aplicatii in viata lor de zi cu zi si, daca nu o ai ceva ce ee folosesc in viata cotidiana, nu voi schimba sistemul de operare. Nu vreau sa fac compromisuri legate de modul in care imi traiesc viata pentru a-mi schimba telefonul. … Nu e vorba doar de hardware, este vorba de uneltele care ruleaza pe acel hardware. Nu poti sa vinzi un telefon fara aplicatii, pur si simplu nu poti.”

Cu toate ca situatia s-a mai remediat in ultimele cateva luni in legatura cu aplicatiile importante care au ajuns pe Windows Phone, handicapul continua sa fie evident si depinde doar de Microsoft sa nu mai aiba o platforma pentru care se dezvolta contra cost sau din intamplare, ci sa-si transforme sistemul de operare intr-o platforma pentru care dezvoltatorii sa-si doreasca sa construiasca aplicatii.

Citește și: