09 ian. 2013 | 11:20

Diego-San este primul robot-copil infricosator de… natural

ACTUALITATE
Diego-San este primul robot-copil infricosator de... natural

In cazul in care ati surprins doar partea macabra a , cu siguranta Diego-San nu va va schimba 

ub-robot-copil-de-speriat

ub-robot-copil-de-speriat

Diego-San este creatia Universitatii din California cu sediul in San Diego, de aici si inversiunea din numele produsului. Aflat in lucru inca de acum cativa ani, robotul cu fata de copil care reuseste sa trezeasca niste sentimente nepotrivite in orice adult, isi face debutul pe video.

Robotul din imagine este rezultatul muncii necontenite al laboratoarelor Machine Perception din cadrul UCSD in si Hanson Robotics. Partea mai complicata a venit din initiativa dezvoltatorilor de a introduce cat mai multe elemente de dezvoltare cognitiva specifica unui copil. Daca partea de acumulat apititudini este inca greu de demonstrat intr-un film de doua minute, sa vedem intai partea tehnica a ansamblului. Corpul robotului integreaza 44 de incheieturi pneumatice in timp ce doar capul ascunde 27 de parti capabile de miscare.

Partea un pic macabra, din punctul meu de vedere, este fata, care reuseste sa fie foarte expresiva. Dupa cum o sa vedeti, este incredibil cate expresii poate afisa. Sa imi spuneti daca nu vi se pare de speriat, mai ales cand se incrunta.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele