22 nov. 2013 | 12:20

De ce nu primiţi mai repede noul Android pe un aparat Nexus?

ACTUALITATE
De ce nu primiţi mai repede noul Android pe un aparat Nexus?

Un oficial Google ne-a lămurit zilele trecute vizavi de politica de upgrade a , când vine vorba de o nouă versiune de Android.

update android nexus-family

Unul dintre motivele principale pentru care cineva îşi cumpără este legat de sistemul de operare preinstalat, care este unul foarte curat şi vine direct de la Google. Al doilea motiv constă în garanţia actualizărilor regulate venite de la scurt timp după anunţul oficial al unei noi versiuni de Android.

Întâmplarea face că, deseori, disponibilitatea unui update pe un dispozitiv Nexus variază şi câteva săptămâni. Pentru că foarte mulţi au încercat să afle de ce unii benefciază de noul KitKat astăzi şi alţi peste două săptămâni, Dan Morril, inginer Google, a oferit un răspuns oficial la această întrebare. Puteţi începe prin a renunţa să mai daţi un tap în fiecare oră sau chiar şi în fiecare zi pe Check for updates din meniul telefonului. Această acţiune nu ajută la nimic.

Sistemul de propagare este următorul. În primele 24-48 de ore, se aleg aleatoriu 1% din terminalele Nexus active şi acestea vor putea instala noua versiune. După această etapă, se aşteaptă un feedback din piaţă pentru a se verifica dacă nu sunt probleme. În cazul unor evenimente neplăcute, se întrerupe propagarea. Dacă totul e în regulă, la fiecare câteva zile se dă drumul la actualizări pentru un număr de 25% dintre terminale, urmat de 50% şi, în final, 100%. Întregul proces durează aproximativ două săptămâni, implică foarte multă răbdare din partea utilizatorilor şi, în acelaşi timp, foarte multă presiune pe Google. Niciodată nu poţi să ştii sigur că nu apar diverse probleme.

Cu ce trebuie să rămâneţi din acest material este că totul se petrece aleatoriu şi, când Nexus-ul vostru caută un update, sunt şanse să-l primească sau sunt şanse ca această procedură sa aibă loc peste alte câteva zile.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele