Cutiile de medicamente ar putea avea integrat un modul GPS

Cutiile de medicamente ar putea avea integrat un modul GPS

Pentru ca exista multe  si la fel de multe sunt furate in mod regulat, politita va opta pentru integrarea de GPS-uri in cutie.

 

oxycontin pills GPS

Scenariul de mai sus a fost avut in vedere in SUA pentru OxyContin. Un medicament similar cu morfina ce este folosit pentru a trata dureri moderate sau acute, OxyContin este cauza principala in Statele Unite pentru abuz de medicamente oferite exclusiv cu reteta. Pentru ca furturile si jafurile la farmacii au crescut in New York in ultimii ani din cauza dependentei de pastile, politia locala a gasit o solutie. New York City Police a inceput deja un program prin care ofera farmaciilor flacoane dotate cu module GPS. Daca lucrurile merg cum trebuie, faptasii ar trebui prinsi rapid.

Anuntul oficial al programului va fi facut saptamana viitoare, marti, de catre comisarul Raymond Kelly in cadrul unei conferinte sponsorizate de fostul presedinte Bill Clinton. Tot atunci, NYPD va incepe sa lucreze cu centre de cercetare din teritoriu pentru a stimula realizarea de module GPS ce pot fi ascunse in pastile . Avand in vedere ca tuburile de pastile cu GPS au fost deja realizate, pastilele efective cu sistem de localizare reprezinta urmatorul pas logic.

Operatiunea Safety Cap spera sa gaseasca atat hoti care lucreaza singuri cat si filiere formate din dependenti si distribuitori de pastile.

Citește și: