Cum să plătești 730 dolari pe un… afiș prost imprimat cu Xbox One?

Cum să plătești 730 dolari pe un... afiș prost imprimat cu Xbox One?

Un tânăr englez a cumpărat cu 450 de lire sterline, aproximativ 730 de dolari, foaia prost imprimată de mai jos cu un .

xbox-one-scam ebay foto

Pentru că orice lansare de proporţii a unui gadget vine cu propriile aventuri şi detalii care te lasă cu gura căscată, în cea mai recentă poveste pe marginea Xbox One vom atrage atenţia asupra unui tânar care tocmai a făcut o investiţie complet neinspirată.

Peter Clatworthy are 19 ani, e student, şi a vrut să-i facă o surpriză de proporţii fiului său de patru ani – totul se întâmplă în Regatul Unit. Pentru asta, a căutat pe eBay un Xbox One Day One Edition pe care plănuia de mult să-l achiziţioneze şi pentru care a strâns bani o perioadă foarte lungă de timp. În final, a făcut comandă la ceea ce credea a fi un Xbox One doar pentru ca în scurt timp acasă să primească ceva complet diferit. În poştă, coletul achiziţionat, în loc de o cutie, era un plic ce avea înăuntru imaginea de mai sus cu mesajul foarte inspirat scris de mână pe spatele foii. ,,Vă mulţumim pentru achiziţie”.

Deşi aţi fi tentaţi să vă fie milă de Clatworhy, acesta se pare că nu este un baiat foarte sprinten la minte. Nu de alta, dar anunţul în cauză menţiona clar în descriere că este pentru o fotografie a unui Xbox One. Singurul său argument pentru a-şi justifica decizia este că respectiva licitaţie era la categoria jocuri video şi console. Din punctul meu de vedere, acest aspect nu înseamnă nimic în contextul în care acea categorizare ar fi putut fi realizată automat de către eBay, fără intervenţia utilizatorului.

În teorie, este evident că vânzătorul nu era de , deşi avea exclusiv review-uri pozitive. Cu toate acestea, sunt foarte reticent că tânărul de 19 ani îşi va recupera banii dacă respectivul anunţ a fost scris în conformitate cu regulile site-ului. El speră ca licitaţia să intre sub incidenţa următoarei reguli ,,eBay nu permite postări care induc în eroare”. Ar mai avea o şansă cu PayPal să-şi recupereze bani, dar şi acolo trebuie să demonstreze reaua intenţie a vânzătorului şi nu e foarte uşor.

Citește și: