Cum arata un vitezometru de bicicleta proiectat pe strada [VIDEO]

Pentru ca mintile creative nu se odihnesc niciodata, utilizatori creativi precum Matt Richardson incearca in fiecare zi sa .

bicicleta Raspberry Pi dynamic bike headlight

in acest univers plin de orase aglomerate incarcate de masini. Mult mai simplu de condus si mai sanatoase pentru organism, bicicletele isi gasesc fani in toate paturile sociale.

Prea putine biciclete reusesc intr-un mod nativ sa afiseze viteza cu care va deplasati. Pentru ca intrebarea numarul unu legata de efortul pe care il face un biciclist este legata de aceasta caracteristica, un internautul Matt Richardson a gasit o solutie neobisnuita. Aceasta implica o combinatie creativa dintre un mini proiector, o placa Raspberry Pi si un vitezometru. Daca aceasta invesitie semnificativa nu vi se pare neobisnuita, mai aveti in vedere faptul ca intregul sistem are ca scop proiectarea vitezei reale pe sosea in fata bicicletei, in timp ce mergeti.

Demonstrat deja intr-o faza incipienta, in timp, proiectul ar trebui sa evolueze pentru a include mai multe functii si valori care sa fie proiectate. Eventual, printr-un controller atasat pe ghidon, ar fi perfect sa vedeti turometru, sa aflati o viteza medie sau poate chiar si un numar de calorii pierdute.

Cel mai mare handicap in acest scenariu este autonomia de care da dovada proiectorul. Cel mai bine sa fi sa gasiti o solutie de alimentare bazata pe o energie regenerabila pentru a alimenta intregul ansamblu.

Alexandru Puiu
10:30 22.03.2013
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video