BikeSpike te ajuta sa iti recuperezi bicicleta furata [+VIDEO]

BikeSpike te ajuta sa iti recuperezi bicicleta furata [+VIDEO]

BikeSpike este un nou proiect pe KickStarter care vine in ajutorul posesorilor de biciclete.

BikeSpike

Stim cu totii ca bicicletele sunt tinte sigure atunci cand vine vorba de hoti mai mult sau mai putin priceputi. Odata cu venirea primaverii ma astept la impanzirea mesajelor pe Facebook prin care prietenii ne roaga sa dam de veste daca le vedem bicicleta pe drumurile din oras. Indiferent cat de multe metode de precautie si cate sisteme/lanturi/lacate/incuietori ai folosi, daca ai ghinion si eventual o bicicleta scumpa risti sa ramai destul de usor fara ea.

Hot Biciclete

Problemele de acest gen pot fi evitate intr-o mare masura cu ajutorul acestui nou gadget: BikeSpike, care pare o metoda ideala de monitorizare si aparare a bicicletelor impotriva hotilor. Jucaria este de fapt un modul de localizare GPS care vine echipat cu o antena proprie, un accelerometru si o conexiune GSM activa care permite utilizatorului sa monitorizeze in timp real bicicleta prin intermediul unui smartphone sau a unui computer.

Cu alte cuvinte, BikeSpike vine sa imbunatateasca nivelul de securitate si nicidecum sa inlocuiasca celebrul lant/lacat. Ce poate sa faca acest gadget? Pai destul de multe pentru ca odata armat (cu ajutorul aplicatiei Android sau iOS), modulul alerteaza utilizatorul daca bicicleta se afla in miscare. Posesorul bicicletei poate face publice instant datele de localizare si imagini cu bicicleta in asa fel incat infractorul sa fie localizat cat mai repede sau chiar sa trimita o solicitare tip catre cea mai apropiata sectie de politie.

BikeSpike Modul

Pe langa functiile de securitate, BikeSpike poate fi utilizat si pe post de dispozitiv de alerta in caz de accident (detectat de accelerometru) apeleaza automat contactele predefinite. Mai mult decat atat poate ajuta in respectarea unui program de fitness prin monitorizarea exacta a activitatii pe bicicleta. Parintii isi pot monitoriza copiii in timp real, iar dezvoltatorii pot realiza jocuri si aplicatii care sa utilizeze device-ul intr-un mod cat mai constructiv.

BikeSpike Suport Sticla

Pentru moment proiectul a reusit sa stranga 20.000 de dolari din cei 150.000 necesari pentru lansarea in SUA si mai are la dispozitie 20 de zile pentru obtinerea sumei. Vestea buna e ca proiectul poate fi extins si in Europa daca ajunge la o sustinere de 300.000 de dolari.

Momentan pentru 149 de dolari sustinatorii pot obtine dispozitivul impreuna cu un suport pentru sticla de apa (in care vine ascuns), sistemul special de prindere (ca sa nu poata fi scos de catre „binevoitori”), incarcatorul (trebuie incarcat o data pe luna) si nu in ultimul rand un abonament de un an pentru serviciile GSM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: